5 redenen om te starten met Lean Six Sigma

5 redenen om te starten met Lean Six Sigma

Lean Six Sigma; een hot item op het moment waar veel mensen mee bezig zijn of waar mensen zich in op laten leiden. Maar wat is lean six sigma nou precies en waarom zou jij hiermee aan de slag moeten? Wij gingen voor je op onderzoek uit en zochten de redenen bij elkaar.

Wat is Lean Six Sigma precies?

Lean Six Sigma is een samenvoeging van Lean en Six Sigma. De verschillende methodieken passen erg goed bij elkaar en vullen elkaar aan. Lean Six Sigma is dan ook een bewezen effectieve methodiek voor het verbeteren van processen en voor het behalen van doelstellingen. Lean Six Sigma draait om hetgeen wat jouw klanten écht belangrijk vinden. Jij stemt je bedrijfsprocessen af op deze klantvraag. Zijn er processen die geen toegevoegde waarde hebben voor de klant of simpelweg niks toevoegen? Dan moeten deze processen beter of misschien wel weg.

Je wilt natuurlijk wel gestructureerd aan het werk gaan en daarom heeft Lean Six Sigma het DMAIC model. Iedere letter staat voor een stap die je doorloopt. Het gaat om de volgende stappen:

  • Define
  • Measure
  • Analyse
  • Improve
  • Control

Meer weten of Lean Six Sigma, lees dan de blog: Wat is lean Six Sigma?

Als je de methodiek goed toepast kun je mooie resultaten halen en dat is hetgeen waar het om draait, toch? Wat voor resultaten mag je verwachten? Lees verder en je komt erachter.

Minder kosten = meer winst

Door het effectief toepassen van Lean Six Sigma verbeter je processen of elimineer je overbodige processen omdat ze niks toevoegen. Je voert processen voor je klant efficiënter uit en biedt meer toegevoegde. In nagenoeg alle gevallen gaat dit gepaard met minder kosten en minder kosten = meer winst.

Meer kwaliteit

Omdat je verspillingen uit je proces haalt, werk je efficiënter en kun je de kwaliteit van je dienstverlening en/of product verbeteren. Wie wil dat nou niet?

Sneller

Je processen worden beter, je verbetert de kwaliteit, maar het geheel gaat ook nog eens sneller. Door alle verspillingen aan te pakken worden doorlooptijden sneller. Je bent hier niet alleen zelf bij geholpen, maar je klant ook. Win-win situatie dus.

Hogere klanttevredenheid

Je weet precies waar de toegevoegde waarde voor de klant zit en waar niet. Door je hierop te focussen verbeter je de klanttevredenheid. Door processen sneller en beter uit te voeren en door te voldoen aan de klantverwachting krijg je een betere klanttevredenheid.

Tevreden medewerkers

Lean Six Sigma helpt ook bij het verbeteren medewerkerstevredenheid. Door medewerkers op te leiden in Lean Six Sigma leren zij hun processen verbeteren en efficiënter te werken. Ze verbeteren tegelijk zichzelf. Dit draagt daarom direct bij aan de tevredenheid van de medewerkers.

Redenen genoeg om te starten met Lean Six Sigma

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Lean Six Sigma veel voordelen en zijn er veel redenenen te benoemen om te starten met Lean Six Sigma. Wil jij met je team of bedrijf beter worden en een Lean Six Sigma training volgen? Kijk dan eens bij Skoledo. Zij bieden zowel In-company trainingen als e-learnings aan.

 

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×