Een goed visitekaartje, waar let je op?

Een goed visitekaartje, waar let je op?

Visitekaartjes blijven onmisbaar in het zakenleven. Ook al heb je een mooi LinkedIn profiel, je zakenrelaties moeten ergens je naam en bedrijfsnaam terug kunnen vinden om je op te kunnen zoeken. Op bijvoorbeeld een netwerkevenement of beurs komen visitekaartjes goed van pas. Vaak vergeet je de naam van de ander tijdens het voorstellen. Maar als je aan het einde van het gesprek visitekaartjes uitwisselt weet je zeker dat je elkaar terug kunt vinden. En met een goed ontwerp van je persoonlijke kaartje maak je het aantrekkelijker om opnieuw contact met je op te nemen. We zetten een paar punten op een rijtje om een goed visitekaartje te maken.

De juiste informatie

Zorg dat je naam, bedrijfsnaam en contactgegevens er altijd op staan. Met een slogan of persoonlijke quote die bij jou en je bedrijf past maak je het visitekaartje helemaal af. Met een goede slogan laat je meteen zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Zo is na een dag vol nieuwe ontmoetingen de koppeling makkelijk te maken tussen de persoon en van welk bedrijf diegene ook alweer was. Voeg ook een link of QR-code naar je LinkedIn pagina toe. Dan kan er ook online meteen een connectie gemaakt worden.

Het ontwerp

Tijdens een dag op een beurs verzamel je misschien een heleboel visitekaartjes. Om eruit te springen kun je kiezen voor een origineel formaat of speciale afwerking. Denk aan ronde hoeken, plaats je tekst in staand formaat of speel met matte en glanseffecten. Let er wel op dat het formaat altijd in een portemonnee past, want daar is het visitekaartje voor bedoeld.

Voer ook de huisstijl van je bedrijf door op je visitekaartje. Gebruik dezelfde kleuren en je logo zodat je kaartje herkenbaar is. Gebruik wel een hoge kwaliteit voor de afbeelding. Een wazig of korrelig logo staat niet netjes. Een goede drukkerij kan je helpen met leuke ideeën voor je ontwerp en om de bestanden in het juiste formaat en met de goede kleurinstellingen aan te leveren.

Succes met netwerken!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×