Hoe vind je vacatures in de banksector?

Hoe vind je vacatures in de banksector?

Als je gaat zoeken naar een baan en je wilt specifiek in de banksector werken, kun je natuurlijk via internet allerlei algemene aanbieders vinden. Bijna alle uitzendbureaus en vacaturewebsites kunnen je op weg helpen met je zoektocht naar de ideale functie voor jou. Maar wat is eigenlijk die ideale functie?

Zelfkennis
Allereerst kun je maar beter goed weten wie je bent en wat je concreet wilt. Waar ligt jouw passie in de bankwereld? En wat zijn jouw kwaliteiten? Ook is het handig als je weet wat voor organisatie goed bij jou past. De ene bankcultuur is namelijk de andere niet. Het gaat hier dus niet alleen om die leuke functie waar je nog jaren mee vooruit wilt. Je dient ook een onderzoekje te doen naar de sfeer op de werkvloer, de manier van communiceren met collega’s en management of welke doorgroeimogelijkheden er op de langere termijn zijn. Als je je dit niet van te voren realiseert kies je misschien voor de vacature die het dichtst bij jou in de buurt is en dan kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen.

Juiste papieren op zak
De bankwereld is erg veranderd. Het vinden van vacatures bank is dan ook niet altijd eenvoudig.Waar je vroeger met je MBO-diploma nog wel als receptioniste aan de balie terecht kon, zit nu iemand met minimaal een HBO-diploma. Doorgroeimogelijkheden zijn er, maar daarvoor moet je wel bereid zijn om cursussen en trainingen te blijven volgen. Alleen met je HBO-diploma ben je er dus nog niet. En dan vergeet je nog even de specifieke vakkennis en certificaten die je al dient te hebben. Ben je van het juiste kaliber? Dan wil de bank je nog wel eens een intern opleidingstraject aanbieden om de juiste certificaten te halen. Maar als je je kansen wilt maximaliseren zorg je er natuurlijk voor dat je die al op zak hebt.

Specialist

Als laatste kun je je ook nog specialiseren. En ook hier kijk je eerst goed naar jezelf. Heb jij het vermogen en de kennis om mensen advies te geven over een lening of hypotheek? Of ben jij eerder diegenen die de interne processen wilt verbeteren? Zoals je ziet, het vinden van de juiste baan begint vooral bij jezelf en niet zozeer bij wat er beschikbaar is op dit moment. Met de juiste zelfkennis en een concrete aanvalsplan kom je heel ver.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×