Informatie om de juiste vergaderruimte vinden

Informatie om de juiste vergaderruimte vinden

Vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen. Er wordt heel wat af vergaderd in Nederland. Er zijn tegenwoordig zelfs cursussen over Effectief vergaderen. Dit zegt genoeg, want deze cursussen zijn er natuurlijk niet als er maar zelden vergaderd wordt. Om goed te kunnen vergaderen heb je een goede vergaderruimte nodig.

Wat is een goede vergaderruimte?

Een goede vergaderruimte moet voldoen aan een aantal punten, zoals bijvoorbeeld de juiste grootte. Als je met een klein groepje mensen in een hele grote ruimte zit, dan is dat niet prettig. Maar anders om (met veel mensen in een kleine ruimte) is het ook niet goed. Je moet dus een vergaderruimte hebben die bij het aantal deelnemers van de vergadering past. Daarnaast moet de vergaderruimte de juiste sfeer uitademen. Als je een kort, zakelijk overlegje hebt, is een standaard vergaderruimte prima. Maar als je bijvoorbeeld een brainstorm hebt, moet je wel een vergaderruimte hebben die inspireert. Dan is een vergaderruimte in het bos of bij het strand wellicht een goed idee. Als de deelnemers van verschillende locaties af moeten komen, dan is het fijn om een vergaderruimte te zoeken die centraal ligt. Dit hoeft dus niet perse op een kantoor te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook in een horeca gelegenheid ergens in het land zijn. 

Samen informeel afsluiten of niet?

Vaak gaat iedereen na de vergadering snel weer zijn of haar eigen weg. Iedereen heeft het druk, dus gaat snel weer verder met het andere werk. Maar als een vergadering aan het einde van de werkdag is, dan is het goed om af en toe informeel af te sluiten met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een drankje te gaan drinken met elkaar of om ergens te gaan dineren. Op deze manier leren de deelnemers elkaar op een andere manier kennen. Dit is goed voor de samenwerking. Als je iemand wat persoonlijker / beter kent, zal je makkelijker contact met die persoon opnemen voor een simpele vraag. 

Wat zijn goede vergaderlocaties?

Vroeger vergaderde iedereen gewoon standaard op kantoor. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Uiteraard is dit nog wel de plaats waar het meeste vergaderd wordt, maar steeds vaker wijken mensen ook uit naar een andere locatie. Op internet zijn heel veel goede vergaderlocaties te vinden. Er zijn conferentieoorden waar je een geschikte ruimte kunt huren (incl. hapjes, drankjes, lunch, etc.). Zij hebben alle spullen in huis die je voor een vergadering nodig hebt, zoals een beamer, whiteboard, etc. Vergeet ook zeker het strand niet. Het is een inspirerende locatie om te vergaderen. In de zomer kan dit heerlijk op het terras van een strandtent, maar in de winter is het ook heerlijk om een ruimte te reserveren die uitzicht op zee heeft. Je zal zien dat veel deelnemers hier erg door geïnspireerd worden. Loopt de vergadering even vast of duurt deze lang, dan kunnen jullie even uitwaaien op het strand en daarna weer met frisse moet verder gaan met de vergadering.

Vergaderruimtes zijn er dus in alle soorten en maten. De juiste vergaderruimte is van groot belang om een vergadering tot een succes te maken. Veel succes met het zoeken van de perfecte vergaderruimte!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×