Mogelijkheden van een makelaar in Flevoland

Mogelijkheden van een makelaar in Flevoland

Het vak van makelaar kun je leren, maar voor een groot deel zit het in je bloed. Heb je een oog voor handelen? Hou je ervan om objecten kritisch te bekijken en de voor- en nadelen ervan te analyseren voor de verhuur of verkoop? Dan zit je al een heel eind in de richting van wat een goede makelaar voor kwaliteiten nodig heeft. Maar welke mogelijkheden zijn er op dit moment voor makelaars in Flevoland?

Onderscheid je
Zoals bij elk beroep is het belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Dat wil niet zeggen dat alle overige makelaars in jouw regio je concurrenten zijn, want er vinden ook wel eens samenwerkingen plaats. Maar in jouw aanpak en wat je de klant biedt voor een bepaalde prijs, is het verschil met anderen wel van belang. Je kunt hierbij van je eigen kracht uitgaan als je al hebt gemerkt dat er in Flevoland verschil zit tussen jouw manier van werken en de manier van werken van de overige makelaars in de provincie. Maar je kunt ook onderzoeken hoe klanten in het afgelopen jaar makelaars in Flevoland ervaren hebben. Misschien onderscheid je je alleen al door je openingstijden te verruimen.

Soort objecten
En dan volgt er nog een onderzoek voor je. Want als je weet hoe je concullega’s zich verhouden tot jou in hun dienstverlening, dan wil je ook nog weten of je je in het aanbod kunt onderscheiden. Zijn er minder makelaars in Flevoland die zich richten op specifieke objecten – zoals agrarisch, bedrijfsmatig of juist meer woonobjecten in de dorpen in plaats van de grote steden – dan is het goed om je te verdiepen in die nichemarkt om te kijken of je er jouw specialisme van kunt en wilt maken.

Passie voor je vak
Bij een kok of brandweerman denk je al heel snel aan de passie waarmee die mensen werken. Het is een soort roeping en niet iets wat je leert en zonder enige vorm van enthousiasme je hele leven kunt doen. Dit geldt eigenlijk bij elk beroep, dus ook voor jou als makelaar. Ja, je wil er leuk van kunnen leven en misschien zijn je doelen nog veel groter, maar als je geen passie hebt voor je vak, dan zal dit uitstralen in je dienstverlening. Dus durf ook je klanten te vragen naar hun ervaringen met jou als de verkoop achter de rug is. Je kunt altijd achterhalen waar je opdrachtgevers of klanten nog denken waar je je in kunt ontwikkelen.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×