Verstandig rolluiken vergelijken met de juiste bronnen

Verstandig rolluiken vergelijken met de juiste bronnen

Een rolluik kopen klinkt misschien niet heel bijzonder, maar er is zo veel keus. Er zijn een hoop vragen rond het kopen van een rolluik. Wat is de prijs van een rolluik en waarvoor kan ik hem gebruiken? Kan ik een rolluik ook gebruiken tegen inbraak? Omdat er zo veel vragen rondom rolluiken zijn, bieden veel sites antwoorden aan. Maar zijn deze wel betrouwbaar?

De juiste bronnen

Er zijn bedrijven die natuurlijk wel juiste informatie generen. Hieronder staan een aantal punten waar je op moet letten bij het lezen van een artikel om zo het juiste bedrijf te vinden:

  • Auteur

Wie is de auteur van de tekst? Is hij een expert op dit gebied? Of is het iemand die er geen verstand van heeft? Als de informatie van een betrouwbare instelling komt (marketingbedrijf, universiteit of onderzoeksinstituut), zijn de teksten betrouwbaar.

  • Actueel

Is de bron actueel? Kijk wanneer de tekst is geschreven of is bijgewerkt. Een tekst die een aantal jaar geleden is geschreven, kan verouderde informatie bevatten.

  • Geredigeerd of herzien?

Is de bron geredigeerd of herzien? Sommige bronnen worden door andere onderzoekers, redacteurs of experts nagekeken. Zij kunnen oneffenheden uit de tekst halen en onvolledigheden aanvullen. Zo’n tekst is betrouwbaarder dan een tekst die niet wordt gecontroleerd.

  • Referenties

Als er geen referenties gegeven worden, betekent dit dat de schrijver geen bronnen heeft gebruikt om informatie mee op te zoeken. Dan heeft hij zomaar wat verzonnen (uit zijn duim gezogen). Als er wel referenties staan, kan je zelf de bronnen bestuderen om te kijken of de informatie klopt.

  • Andere bronnen

Als de informatie overeenkomt met de andere bronnen, betekent dit dat hij op een bepaald gebied betrouwbaar is. Je gebruikt namelijk nooit maar één bron, je kijkt op internet of in boeken voor andere informatie. Dit is belangrijk bij een actueel onderzoek, omdat wetenschappers soms van mening verschillen.

  • Sarcastisch of grappig stuk

Kijk of het artikel niet bedoeld is als een sarcastisch stuk of een grappig stuk. Er zijn bedrijven zoals De Speld. Zij schrijven stukken die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Ook 1-aprilgrappen bijvoorbeeld. Veel kranten publiceren vlak voor deze datum expres een bericht dat niet klopt.

Dit zijn een aantal punten waar je op kan letten tijdens het lezen van een artikel. Een hoop bedrijven zijn over het algemeen wel betrouwbaar. Een bedrijf zal niet zomaar een onzin artikel plaatsen om zijn bedrijf bekender te maken. Dit is namelijk ook slecht voor het bedrijf zelf. Blogs zijn wel een stuk gevaarlijker aangezien dit door mensen geschreven kan worden die er niet veel van weten. Maar dit gebeurt weinig. Als u opzoek bent naar rolluiken en een artikel leest, houd deze tips dan in uw achterhoofd!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×