5 Tips voor meer fooi in de horeca

5 Tips voor meer fooi in de horeca

In de horeca werken is zwaar werk, maar de fooien die je krijgt maken het veel leuker. Dus mocht je twijfelen om te gaan werken in de horeca, zorg dan dat je weet hoe je extra fooi krijgt. Twee jaar geleden zocht Lisa (23) ook een bijbaan in Tilburg. Inmiddels verstaat ze haar beroep als geen ander en heeft ze 5 tips voor jou om meer fooi te verdienen.

1: Bon

Dit is een van de makkelijkste manieren om extra fooi te verdienen. In de Verenigde Staten is het allang een gewoonte voor de serveersters om een smiley op de bon te tekenen. Het is gebleken uit onderzoek dat dit echt werkt. Je kan ook ‘’bedankt’’ of ‘’fijne avond nog’’ op de bon schrijven, dit werkt ook erg goed en misschien zelfs beter bij Nederlanders.

2: Verzorging

Zorg dat je er ten alle tijden verzorgd uit ziet als je je gasten ontvangt. Voor vrouwen geldt dan ook dat het sterk aangeraden is om make-up te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet vies ruikt. Doe dus een luchtje op en gebruik deodorant.

3: Samenvatten

De meest gehate fout van een serveerster is het krijgen van een foutieve bestelling. Je wil dat wat je besteld hebt op je borg krijgen en voor de klant lijkt dat ook niet zo moeilijk, omdat hij er niet aan denkt dat jij eigenlijk nog 50 klanten hebt om dat moment. Hij zegt wat hij wil, hij ziet jou schrijven, dus hij gaat ervan uit dat het goedkomt. Om dit te voorkomen herhaal je de bestelling even kort nadat de klant klaar is met bestellen en vervolgens vraag je om een bevestiging.

4: Menu

Zorg dat je het menu uit je hoofd kent. Het is voor de klant een zeer welkome verassing als jij interessante weetjes weet te vertellen over de gerechten. Hier zal je zeker punten (lees FOOI) mee scoren.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×