Renoveren of nieuwbouw?

Renoveren of nieuwbouw?

Veel ondernemers vinden het lastig om te kiezen voor renovatie of nieuwbouw. Bedrijfspanden zijn na een aantal jaren vaak niet meer optimaal en toe aan vervanging. Toch is het dan niet altijd nodig om het hele gebouw te vervangen voor een nieuw gebouw. Vaak is een renovatie al voldoende.

Wat levert renoveren op?

Het afbreken van uw huidige bedrijfspand en het bouwen van een geheel nieuw bedrijfspand is niet alleen erg tijdrovend, maar ook erg duur. Renoveren kost natuurlijk ook geld, maar je kunt er ook een veel voordelen mee doen! Wanneer u kiest voor een renovatie die bijdraagt aan energiezuinigheid, mag u namelijk de kosten die je maakt aftrekking via die EIA (de Energie Investeringsaftrek). Het percentage dat u mag aftrekken van de fiscale winst is zelfs 41,5%! Op deze manier is het aantrekkelijk om te kiezen voor duurzaam ondernemen, en renovatie te kiezen boven nieuwbouw!

Bouwen met staal

U wilt de werkzaamheden van uw organisatie natuurlijk niet te lang stil laten liggen. Een renovatie mag dan ook niet te veel tijd kosten Wanneer u kiest voor snel en duurzaam renoveren kunt u het beste denken aan renoveren met staal, en dan met name het Easy Construct Systeem. Dit systeem bouwt met koudgewalst staal en maakt daarbij gebruik van minder staal in gewicht. Maar bouwen met staal heeft daarnaast een heleboel andere voordelen. Zo is recycelen erg eenvoudig en daardoor niet slecht voor het milieu. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het werken met dit systeem is De Staalbouwers.

Kies bewust

Of u nu kiest voor nieuwbouw of renovatie, het is in ieder geval belangrijk om voor- en nadelen van beide mogelijkheden goed tegen elkaar af te wegen. De ‘beste’ keuze verschilt natuurlijk per situatie en is afhankelijk van de staat waarin het bedrijfspand zich bevindt.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×