Heeft u al een ergonomische werkplek?

Heeft u al een ergonomische werkplek?

Bij sommige organisaties regent het vaak met klachten over slechte werkplekken. Indien dat gebeurt zijn werknemers vaak niet tevreden over de hoogte van hun bureau, het zitcomfort of de afstand tot het beeldscherm. Het gevolg is dat hier lichamelijke klachten veroorzaakt door kunnen worden en sommigen dus niet kunnen werken en thuisblijven. Voor veel werkgevers kost dit een hoop geld, want de business gaat gewoon door. Zaak is dus om een ergonomische werkplek te krijgen voor zowel de werknemer als de werkgever. Laten we eens het nut bekijken in beide situaties.

Voor de werknemer

Vanzelfsprekend is een ergonomische werkplek voor een werknemer van onschatbare waarde. Deze werknemer besteedt namelijk ongeveer acht uur per dag – wat neerkomt op veertig uur per week – zijn tijd op deze plek en daarom moet de omstandigheden ideaal zijn om goed te kunnen werken. Dit kan bijvoorbeeld door met ergonomische producten te werken die zijn afgestemd op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare laptopstandaards, speciale muizen of handige toetsenborden. Met dit soort hulpmiddelen wordt het voor de werknemer veel interessanter om te werken en zullen de lichamelijke klachten beduidend minder worden of zelfs helemaal afnemen.

Voor de werkgever

Een werkgever profiteert ook van een ergonomische werkplek voor hun werknemers. Het meeste werk wordt namelijk verzet als de omstandigheden optimaal zijn en mensen helemaal fit aan de slag kunnen. Een ergonomische werkplek draagt hier zijn steentje aan bij, want indien iemand beschikt over de juiste hulpmiddelen zullen er bergen werken worden verzet in tegenstelling tot een normale werkplek. Schroom dan ook niet om als werkgever hierin te investeren, want uiteindelijk zal het dubbel en dwars worden terugverdiend. En buiten dat is het natuurlijk altijd onprettig als een werknemer last krijgen van lichamelijke klachten. Niemand zit daarop te wachten en uiteindelijk komen daar alleen maar verliezers uit.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×