De juiste vlaggenmast

De juiste vlaggenmast

Een vlag is van grote afstand zichtbaar. Mits de juiste vorm en kwaliteit wordt gekozen trekt een vlag zeer zeker aandacht. Echter, zonder de juiste vlaggenmast is een vlag niet heel zinvol. De vlaggenmast zorgt voor de juiste uitstraling, herkenbaarheid en zichtbaarheid van de vlag zelf. Dit betekend dat de boodschap die men wil laten zien ook daadwerkelijk aankomst bij de persoon voor wie deze bedoeld is.

Materiaal

Bij het uitkiezen van een vlaggenmast is de materiaalkeuze zeer belangrijk. Veel gebruikte materialen zijn polyester, aluminium en hout. Elk materiaal heeft zo zijn voor en nadelen. Polyester is goedkoop maar minder sterk. Tevens is op een polyester mast altijd een naad te zien. Houten masten hebben een erg klassieke uitstraling en passen prima voor een vrijstaand huis. Echter hebben houten masten geen eeuwig leven (+- 10 jaar). Tot slot kan er gekozen worden voor aluminium. Aluminium masten zijn zeer sterk en onderhoudsvrij. Een mast van alumilium zal niet misstaan op bijvoorbeeld een bedrijventerrein.

Plaatsing

Er zijn verschillende manieren om een vlaggenmast te plaatsen. De meest standaard manieren zijn het plaatsen in een grondbuis, in een valbeugel of muurbeugel en met een kantelvoet. Bij plaatsing in een grondbuis wordt de mast in een koker geschoven welke ongeveer 1 meter in de grond gegraven is. Hierdoor kan de mast uit de grond worden getild. Bij plaatsing met een kantelvoet wordt de vlaggenmast op een betonnen poer geplaatst en door middel van stelmoeren vastgezet. De mast kan op deze manier makkelijk gekanteld worden. Laatste optie is plaatsing in valbeugels of muurbeugels. Bij veel huizen worden de vlaggen op deze manier onder een hoek uit bijvoorbeeld een venster geplaatst.
Hoe de mast het beste geplaatst kan worden is in elke situatie verschillend. Wanneer u niet zeker van uw zaak bent is het verstandig een expert in te schakelen. Deze zal u kunnen inlichten over het juiste materiaal en de juiste lengte van de mast. Ook zal deze de vlaggenmast plaatsen waar gewenst.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×